Известие

Collapse
No announcement yet.

Няколко въпроса за GTV 2.0T.S 155 коня ???

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Няколко въпроса за GTV 2.0T.S 155 коня ???

Здравейте колеги ,
    от няколко седмици съм собственик на Alfa Romeo GTV 2.0 t.s 155 коня фаза 2 2002 година . Много съм впечатлен от колата страхотно купе е . Имам няколко въпроса ...понеже единствения туйн спарк който съм имал беше 147 1.6 105 коня и го имах като цяло за няколко месеца не можах много да се запозная с него .
    Та ако може по запознатите да споделят :

1.Какво е най подходящото масло за този мотор , в момента е с Кастрол Магнетик 10/40 и има 5к километра до смяната ако изцяло вярвам на сервизната история ???

2. Като я заключвам от копчето на ключа левия прозорец слиза няколко пръста надолу и пак се вдига ...това нормално ли е ....или трябва да търся проблем някъде ??? За сега не е много дразнещо

3 . Колата не беше карана 7 месеца преди да я купя ....от както я купих съм минал 1000 км ...нямаше течове ...но почнах да забелязвам капки от хидравлично масло от време на време ...не е намаляло в казанчето и не съм я карал в сервиз още . Та питането ми тук е ако се наложи да сменям рейка или маркуч ...само от този модел ли стават или стават и от други модели на Алфа ???

4.Няколко пъти ми се е случвало като я запаля сутрин и работи на място (на доста студено време ) да чуя някакъв стържещ звук отзад все едно антената излиза и се прибира ...това на какво може да се дължи ???

Благодаря предварително .

Поздрави !!!

Масло 10/60
    Антената доста често стърже гадно
    Може и от кофти тампон на генерацията
    Теча ... само в сервиз се гледа.

Comment

За прозореца, трябва като отвориш вратата да слезе малко на долу, и след като затвориш, да се вдигне нагоре.

Comment

Благодаря !!!
        А марка масло ???
        Закарах я днеска в сервиза посменихме тампонтчета по генерацията зачистихме ...смазахме антената ...изчезнаха неприятните звуци

Теча се оказа от горния маркуч който влиза в хидравликата там където металната тръба преминава в гумена ....леко сълзи ... рейката е суха !!!
        Такъв маркуч намира ли се нов/втора употреба ...предложиха ми да го пратят за рециклиране...ама това ми остава крайна опция ако не намеря . Става ли от други модели ???
        Понеделник ще търся ...че уикенда едва ли ще намеря .
        Още един път Благодаря .

Поздрави .

Comment

За масло всеки си е намислил някакво дето е "негово" и вика че е най-доброто.

Истината е, че най-добро няма. Всичко 10в40, 5в40, 10в50, 10в60, 5в50 става, без значение от марката, стига да не е някакво много долно менте.
          156 2.0TS

Comment

Маркуча най-добре си го рециклирай според мен. Разбира се ако не е с успокоително жило вътре, защото примерно при 159 са така май и тогава не съм много сигурен дали става да се рециклира.

Иначе втора употреба от морга или ГТВ на части, а също така имам съмнения, че може и от 155 втора фаза (ТС 16в) да става, защото все пак са и двете коли Типо платформа и нещата в коша са почти идентични, но нека ако някой колега е запознат със сигурност да каже..
            Alfa Romeo 145 1.6 i.e. Boxer -Ex
            Alfa Romeo 146 1.3 i.e. Boxer -Ex

Comment

За масло се спрях на Селения 10/60 ...търсих цяла седмица маркуч ( не усилено ) но не намерих ...нов наличен няма само с доставка от порядъка на 70-80 лв. Никои не можа да ми каже дали става от друг модел Алфа ...но поне намерих читаво място (хвалено ) да го рециклират !!!
              Имам още някои друг въпрос ... :

1. От къде във Варна мога да купя такова масло ...да изпитано място да не случа на някое менте ???

2. При много студено време ....рано сутрин ...като я запаля има леки колебания между 1500-2000 оборота припуква леко ...мине ли стрелката на температурата 50-60 градуса ...и всичко си идва на мястото няма и следа от това леко прекъсване . ...та питането ми тук е ...къде във Варна да отида за диагностика ( имам си читав майстор но софтуера не му е силната страна ) ???

Благодаря предварително .

Поздрави !!!

Comment

Ауто Тех 1 Иво.

Comment

Отивай при Иво на ул.Наум 8, почти всички от Варна дето пишем тук си правим алфите при него . Тая цена от 80 кинта за маркуча си е перфектна ,ако е нов.

Comment

Колега, има вероятност да става от Алфа 155 16 клапанов ТС, но това ти го говоря чисто теоретично, защото като окачване са сходни с ГТВ, а и като цяло подредбата на силовите агрегати в коша и най-вероятно рейката е същата. Най-добре ако имаш възможност вземи един от 155 и го огледай дали е същия..
                    Alfa Romeo 145 1.6 i.e. Boxer -Ex
                    Alfa Romeo 146 1.3 i.e. Boxer -Ex

Comment

Благодаря ,
                      събота и неделя пак ще потърся маркуч ...ама докато не го изкарам от колата да замерим с друг май няма да стане !!!
                      Благодарско още един път !!!

Comment

Working...
                      X